Om in aanmerking te komen voor een woning in woongebouw Parkhaven dien je ingeschreven te staan bij Stadswonen Rotterdam. Je kunt jezelf inschrijven via stadswonenrotterdam.nl. Op deze website kun je, nadat je bent ingeschreven, reageren op vrijkomende kamers, studio’s of appartementen.
Je tweede oftewel reserve sleutel krijg je bij de beheerder. Dit kan tijdens het wekelijkse spreekuur.
Op werkdagen kun je in voorkomende gevallen een derde reservesleutel kopen op het kantoor van Stadswonen. Buiten kantooruren en in het weekend kun je contact opnemen met het noodnummer van Stadswonen Rotterdam, telefoon 010 24 56 700, voor het laten openen van je deur.
Dit dien je met de technische beheerder af te spreken. Neem uiterlijk 48 uur van tevoren contact met hem op. Het grote hek mag de hele dag t/m 20:00 open staan.
Het spreekuur van de beheerders wordt gehouden in het kantoor van de wooncommissie (Kamer 225).
Het spreekuur is iedere maandagavond van 20:30 tot 21:30.
Bel in geval van brand altijd eerst 112.
Bel vervolgens de beheerders op 0639089365 of 0639089366.
Zijn de beheerders niet bereikbaar? Bel dan overdag naar het reparatieverzoekenbureau van Stadswonen Rotterdam op 010 24 56 700. Buiten kantooruren bereik je de nooddienst via hetzelfde telefoonnummer.
Woongebouw Parkhaven heeft een centraal afzuigsysteem. Dit werkt continu en extra tijdens etenstijden, wat tot gevolg heeft dat een afzuigkap niet individueel is aan te zetten.
Dat deze niet reageert als je het aanzet, betekent dan ook niet dat de afzuigkap niet werkt, maar dat de afzuiging centraal geregeld is.
Het woongebouw heeft 3 wasruimtes. Wasruimte A bevindt zich op de derde verdieping in het A gedeelte (tegenover kamer 80). Wasruimte B bevindt zich op de begane grond tegenover kamer 150 .Wasruimte C bevindt zich ook op de derde verdieping, maar in het C gedeelte (naast kamer 266)
Wasmuntjes zijn te koop tijdens het wekelijkse spreekuur (maandag 20:30 t/m 21:30 in kamer 225). Je kunt de muntjes contant of via Paypal betalen. Een muntje kost 1 euro en je mag maximaal 6 kopen per week, per huisnummer.
Afval wat niet in de container past, zoals kartonnen dozen, verfspullen of kleine elektrische apparaten, wordt opgehaald door de Roteb.
Voor het ophalen van je spullen dien je een afspraak te maken via de website van de gemeente Rotterdam (zie handige links op de homepage) of via het centrale telefoonnummer van de gemeente 14 010.
Met jouw kamersleutels kun je alle hoofd- en tussendeuren mee openen. Andere ruimtes zoals de wasruimtes en fietsenstalling in de kelder kan je ook met je sleutels openen.